Monday, July 02, 2007

survey saja kerjanya


Ye. Inilah hobi masa lapang aku yang meraban. Membelek-belek Friendster dan melihat apa survey yang ada. Dan menjawabnya dengan sepenuh jiwa ragaku. Ish..ish..ish..

1. The phone rings. Who do you want it to be?
Entah eh? Yang pasti aku taknak jurujual ke, orang syarikat telefon yang call.

2. When shopping at the grocery store, do you return your trolley?
Tak selalu, tapi kebanyakkan masanya aku pulang balik trolley. Ye ke? Amnesia kejap.

3. If you had to kiss the last person you kissed, would you?
Apeka soalan ni? Tak paham. Er..aku jawab NO lah.

4. Do you take compliments well?
InsyaAllah tak akan ada orang kena pukul.

5. Do you play Sudoku?
Tak, tapi I know someone who does. Haha. Aida.

6. If abandoned alone in the wilderness, would you survive?
Entah, aku rasa tak kot. Tak suka ah hutan-hutan. Adventure-adventure ni. Balik rumah makan nasi lagi baik.

7. Do you like tongue ring?
Oh, takpelah. Terima kasih.

8. Did you ever go to camp as a kid?
Kem Bahasa Inggeris masa sekolah rendah. Kat Bandar Penawar, Johor. Itu sajorr~

12. Could you ever date someone with different religious beliefs?
Aik? Dari nombor lapan, pesal engkau tiba-tiba jadi nombor doblas? Kau tak pandai kira ke. Oh, jawapannya, aku takut aku menjadi antara mereka yang sesat.

13. Do you like to pursue or be pursued?
Pursue tu apa? Bukak kamus sat. To chase or be chased ke? Haa..jawapan saya.. Penatlah kejar orang, biar orang kejar aku. Boleh?

14. Use three words to describe yourself at the moment.
Wangi, bodoh, dan malas. Aku tengah blank sebenarnya ni. Manifesto diri sendiri tiada.

15. Do any songs make you cry?
Hmm..ada gak. Kosong by Dewa. Ye ke? Ikut mood time tulah..

16. Are you continuing your education?
Iye, saya.

17. Do you know how to shoot a gun?
Alaa...tarik je trigger dia. Kan senang. Cuma tak pernah aplikasikan saja.

18. If your house was on fire what would you save first?
Ahli keluarga kami.

19. Who were the last 3 people you shared a bed with?
Em.. Mama, kakak, along dengan Arieq.

22. What colour are your eyes?
Dark brown katanya.

23. How tall are you?
159cm

24. What colour is your hair?
Hitamlah. No perang-perang ni. I Melayu tulen tau~

25. If you could do it over again, start from scratch, would you?
Entah. Tak kot. Aku doubt yang aku akan strive harder if I am given the chance. Live with no regrets.

26. Any secret admirers?
Tak ade.

27. Have you ever taken pictures in a photo booth?
Mula-mula nak jawab tak pernah. Tiba-tiba teringat pernah sekali. Dengan along dan kakak.

28. When was the last time you were at the mall?
Dah 10 hari lepas kot. Demn, hadiah kahwin abang aku masih tak beli lagi. Arggh!

29. Favourite ex?
Ex saya tak ramai. Bilangannya satu saja. Kenakah ada favourite? Bodohkah kau?

30. Favourite Macca's burger?
Macca itu apa? Aku tak tahulah.

31. Favorite ice-cream?
Pralines and cream. Yoasshh!

32. Do you like mustard?
Dulu-dulu macam suka. Tahun ni makan, macam tak sedap pulak.

33. Do you prefer to sleep or eat?
Dua-duanya aku melakukan dengan seimbang. Banyak tidur dan banyak makan. Tapi mungkin aku lebih suka banyak tidur.

34. Do you look like your mum or dad?
Entah. Aku rasa aku anak angkat kadang-kadang. Bila tengok gambar, aku adalah campuran keduanya.

35. How long does it take you to shower
Minimun 20 minit. Lama sekali mungkin 40 minit. Tengok jugak, apa kerja yang boleh buat sambil-sambil dalam shower tuh. Haha.

36. Can you do the splits?
Tak bley. Sakit tau~

37. What movie do you want to see right now?
Aku rasa sangat bernafsu untuk tengok cerita-cerita Stephen Chow yang lama. Lagipun, dia celebrity-look-alike aku, u'olls!

39. What did you do for New Years?
Sambut 'burst-die' aku, if you know what I mean~

40. Do you think The Grudge was crappy?
The Grugde tu apa ha? Filem tu ke? Tak pernah tengoklah!

42. Do you own a camera phone?
Ye, inilah pertama kalinya. Tepuk bahu sendiri. *Pok..pok..pok

44. Was your mum a cheerleader?
Tak, tapi mak saya dulu 'calender girl'. Mak Atam lak model. Tak begitu, Atam? Haha.

45. What's the last letter of your middle name?
Binti is my middle name. Maka saya pilih huruf 'I' sebagai huruf terakhir bagi nama tengah saya.

47. How many hours of sleep do you get a night?
8-9 jam. Kira 6 jam tuh, aku tak boleh 'function' properly lah the next day. 7 takpe. Kira OK lagi.

48. Do you like care bears?
Entahlah. Tak fancy sangatlah. Tak sukalah. Muktamad!

49. What do you buy at the Movies?
Popcorn. Popcorn. Popcorn. Dan lagi popcorn. Tak beli tiket pun takpe. Haha.

50. Do you know how to play poker?
I know how to poke your eyes. Tak, aku tak pandai main apa-apa game. Ikhlas. Kalau rasa nak menang main apa-apa, mainlah dengan aku.

51. Do you wear your seatbelt?
Oh, wajib. Dan suka mengingatkan mak aku pakai tali pinggang juga.

52. What do you wear to sleep?
Malam tadi, kain batik dengan nighties. Haha.

53. Anything big ever happen in your town?
Tak pernah tau lah pulak. Tau amik tau pun.

54. Do you like your hair straight or curly?
Pernah pergi kedai curlkan, bayar juta-juta dan naik kematu punggung aku duduk buat rambut. Bila balik, tidur, esok curls terus hilang. Maka aku bersyukur saja dengan rambutku kini.

55. Is your lip pierced?
Rasanya, tidak.

56. Do you like Liver and Onions.
Liver I like. Onions oso I like. Tapi sudah lama tak makan hati.

57. Is it chico time?
Chico adalah menjelekkan. No chico time for me. Eh, dia cakap pasal mamat Chico X-Factor tu ke?

58. Have you ever been in love?
Adalah, sikit-sikit.

59. Do you like funny or serious people better?
Funny, sebab aku suka gelak. Tapi kena ada serious jugak. Balance lah.

60. Have you ever been to L.A.?
Mengikut firasat saya, tidak pernah~

61. Do you like the rain?
Ye, sekarang musim hujan kat sini. Semalam ada guruh dengan petir, aku sangat excited. Mengingatkan aku pasal Malaysia, teh dan goreng pisang.

62. Ocean or pool?
Dua-dua pun tak berapa suka. Saya tak sukalah ditangkap basah dikhalayak ramai. Tapi kalau ada private punya, aku nak pool please.

63. What's your favourite drink?
Air masak.

64. Do you hate chocolate?
Membenci coklat adalah haram. Haha. Aku suka deh.

65. Are you a gullible person?
Gullible tu apa pulak? Bukak kamus lagi. Easily decieved or cheated? Mm, tak jugak. Aku mungkin otak straight, tapi tak bodoh.

66. Do you need a bf/gf to be happy?
Yelah. Mau sekalian rakyat, sebenarnya...to be happy.

67. Do you have socks on right now?
Ye. Socks aku kaler striking pink. Ada love prints.

68. Are you easy to get along with?
Mula-mula susah kot. Lama-lama, aku OK je.

69. What is your favorite time ?
Aku selalu menanti waktu tidur. Aku suka gelap. Dan aku suka bila dengar bunyi hujan 'landing' pada atap rumah, tanpa ada bunyi lain. Heaven~

Aku nak soalan lagi please~

9 comments:

PenguRus Za said...

huh..66 soklan tu kan dah byk
tamak betol nk soklan lagi
isk isk isk

jet tipu
rambut ko kan perang2
kan..kan??

jetjetsemot said...

eh..bukan ada 69 ke?oh..sbb 8 lompat jd 12..haha.. mnede perang2..hahahah..fizatul cr survey bes..jupe kalu kasik aku eh..haha..

Minci said...

oh.. seperti biasa aku suak baca survey orang danlazimnya aku akan bukak 'notepad' di seblah supaya mudah utk mengomen..hihi

#9-#12 - aku pun heran manalah peginya..haha

# 15 - membuat aku teringat..CD kat dapo dlm radio tuh penyanyi dia Republik ker? mcm susah nk jumpa kat Youtube.. aku suka ah lagu 'Bonda' tuh.. tapi tk tau tajuk dia apa..

# 23 - serious 159 cm? apsal mcm pendek?hahaha

# 30 - kau tk google ker macca tuh apa

#44 - uish.. bila sebut calendar girl. terus terbayang kebogelan

# 50 - ohh.. bestlah nk bantai ko canni..hahaha

# 57 - yelah kot..

# 61 - wahh.. i like oso teh n goreng pisang

uishhh..tamak tol nk soklan lagi.. miahahha

jetjetsemot said...

cik yasmin,
~ye, itu adalah republik nama groupnya.tajuk lagu itu memang bonda..tapi republik memang susah nak carik..pesal entah..kat ares nak dload pon susa..cuba kau try taip repvblik..huruf v instead of u..

~aku pun musykil tinggi aku 159..haha..tapi dokto kat klinik yang ukur..

~malas la nak google..googlekan plis..haha..

~dia kalender girl tak bogel2 la..wahaha..pakai kebaya ketat je time tuh..

~jgn bantai aku, nanti aku depres..

haa..pjg komenan..siyes..nak soklan lagi!!

bZz said...

Soklan +an;

Yg mana pilihan hati? Simpulkan...
~Buat baik tapi niat tak baik. Atau buat tak baik tapi niat baik...

jetjetsemot said...

buat tak baik tp niat baik jawapan sy..tapikan, niat tak menghalalkan cara..cam robin hood, niat dia nak tolong org susah..tapi die curi duit dari orang kaya..salah tu..so, sy pilih buat baik tp niat tak baik..haiishh..dok atas pagar la camni..

bZz said...

Hahahaha...

hyunck said...

jet.. tumpang singgah..

mau cilok survey tampal dlm blog bleh? :D

jetjetsemot said...

bzz..soklan trick..tak aci..

elo hyunck..tumpang la singgah..selalu..heh..