Monday, July 09, 2007

kababoommm!


Perbualan aku yang sekadar inginkan pendapat:

Aku: Bang, kenal ke tak ni. Jajah, ah..
Abang: Hoo.. Ingatkan orang utara mana. Ni keluar nombor 04....
Aku: Nak tanya ni. Apa pendapat abang kalau jajah buat Foundation kat sini lepas grad?
Abang: Foundation tu apa?
Aku: Alaa..yang macam adik kawan abang, Sheeda tu buat tu...
Abang: Aaa.. Kalau tak buat kat sana, nak buat kat mana?
Aku: Buat kat Malaysia lah..
Abang: Berapa tahun?
Aku: Yang ni dua tahun je. Apa pendapat abang? Dengan situasi sekarang ni?
Abang: Situasi apa?
Aku: Eisshh..Tak baca suratkhabar ke? Situasi doktor bom-bom tu lah. Mungkin nanti susah nak dapat working visa.
Abang: Haa.. Ikut sukalah. Dah alang-alang, sambung je lah.Try dulu. Kalau tak dapat, barulah fikir lain. Haa..Kalau nak specialise pulak? Berapa lama?
Aku: Ikutlah nak specialise apa. Ada yang 5 tahun. Ada yang 7. (Aku main bedal je jawab. Entah betul entah idak. Haha)
Abang: Woooaaahhh.. Lamanya. Tak kahwinlah kau. (Sambil gelak-gelak). Jajah umur berapa sekarang?
Aku: Ceh..23
Abang: Abislah adik kau langkah bendul! (Sambung gelak lagi)
Aku: Haah, yelah kot.
Abang: Haa..tapi dia ada 5 tahun lagi nak abis belajar...(dan seterusnya)


Haisshh! Piang-piang! Tambahan side-kick sekali! Lain aku tanya, lain pulak isu yang dia bawak berbincang panjang. Pening-pening. Kalau semua orang yang aku nak mintak pendapat tanya macam ni..mau tak berasap telinga? Sekel kepala satgi~

6 comments:

PenguRus Za said...

alaaa..
kalo wat foundation kat UK pon leh kawen ape
org study pon byk kawen
so, takde peluang adek ko nk langkah bendol

dont worry man!!
touch me man!!

Minci said...

meh aku bagi buah fikiran aku.. buah dada tk bleh lah bagi kan..

camni.. kau apply jer .. pastuh kalau tk dpt.. kau balik lah Malaysia.. at least kau dah try apply..

mcm ada senior nih kan.. dia apply .. pastuh dpt plak 2 offer seklaigus.. malangnya visa dia tk lepas.. dia pun baliklah Msia..

aku rasa result kau dpt tau keje kat mana.. dpt awal kan.. so, eventho ko tk dpt nanti.. ko InsyaAllah still sempat utk apply kat msia punya.. aku raslaah

bZz said...

Apa yg awak nak? Cuba...

Kita tak cuba, kita takkan berjaya... Rite?

kaSyah said...

ala..kawen lambat la best..har har..

:P

Anonymous said...

takyah kawen pun bgzz....huhu

jetjetsemot said...

fizatul..ceh kawen lak die..

yasminci..yeh..i think im going to do that..tp kne mintak restu ahli keluarga..aku bukan blaja sini gune duit aku senirik, menoreh getah sewaktu di malaysia dolu..

bzz..yeh..nta la tatau nak apa..selalu tatau pun nak apa..org decidekan kehidupan kami..maka kami ikot saje..cuba..cubalah ni..haa..

kasyah..laa..sape pulak kesah kawen lambat ke tak..ni sume org len je yg kesah..

ijad..tampo kang!miahahha...

terima kasih sume rakyat jelata..