Friday, June 15, 2007

the honest and emotion survey


Yeh. Aku berasa sangat malas umpama mi segera mamee bergambar Mawi. Taknak tidur sebab aku rasa kuota tidur aku patut dicatu. Tapi taknak belajar sebab nafsu itu kata tak mau. Maka, laporpo...mari menjawab soalan merapu dari 'The honest and emotion survey':

1.Honestly what color is your shirt?
At the moment ka dey tambi? Ha..purple..sweatshirt kerana hari ini sangat beku.

2.Honestly, whats on your mind?
Kenapalah aku ni bengap benar.

3.Honestly, what are you doing right now?
Tengah jawab survey ini sambil ber'chat-chat'an di YM.

4.Honestly, have you ever been in love ?
Oh. Selalu. Tu kira hobi aku masa terluang.

5.Honestly, have you done something bad today?
Hmm..ye. Buat muka bodoh lagi kat klinik. Tak join doktor. Aku buat klinik tu cam aku yang punye.

6.Honestly, do you watch disney channel?
Honestly?Pernah kot. Aku pun tak perasan sebab melayan anak sedara aku tengok kartun. Tapi sekarang tak, sebab aku takde kemewahan subscribed TV lah dah-ling.

7.Honestly, who is the last person you talked to on the phone?
Nur Zawani Zainuddin kerana dia tertekan dengan kehidupannya dikalangan orang yang menjengkelkan.

8.Honestly, are you jealous of somebody right now?
Mmm..Tak pun.

9.Honestly, what makes you mad most of the time?
Bila aku kerja keras tapi tak dapat hasil yang aku nak. Dan bila orang bersikap menjengkelkan.

10.Honestly, do you bite your nails?
Entahlah. Dulu-dulu takde tau. Sekarang cam bau-bau bacang. Tapi aku rasa lebih kepada gigit benda yang tepi kuku tu. Alaa...yang kulit keras-keras tu.

11.Honestly, do you use anyone?
Sekarang ke? Taklah. Sebab semua orang tengah tidur. Kadang-kadang aku use orang macam Fizatul suruh masak. Macam Yasminci untuk jadi sekretari aku. Dan macam Huda untuk kejut dan buat donut. Aku memang terer bab menggunakan orang ni.

12.Do you miss someone this very moment?
Hmm..pelik tapi benar. Tak.

13.Honestly, do you have a friend you don't like?
Haa..Kalau aku jawab sepintas lalu, aku kata TAK. Tapi bila aku fikir dengan memakai headband "PEMIKIRAN" aku, aku akan jawab ADA.


14.Honestly, do you love someone very much?
Oh yeah. Cinta yang teramat sampai aku tak tahu apa akan jadi kalau dia takde dalam hidup aku lagi. Tak pernah cinta orang sekuat cinta aku kat dia. Mama~

15.Honestly, does anyone like you?
Setau aku setakat ni, takde. Silalah bagitau kalau suka kat aku ye. Supaya aku leh jawab dengan lebih jujur.

*Anger Section*

1.What do you do when you're mad?
Selalunya diam je. Tak cakap. Nanti dah fikir rasional, aku abaikan. Kalau aku rasa benda tu tak dapat dikawal, kang senyap-senyap aku nangislah. Kalau aku rasa nak 'havoc' aku buat scene amok. Selalunya ni bila aku dah lama sangat pendam. Dah takleh tahan.

2.What's the worst thing you've done when you were mad?
Entahlah, aku rasa aku capable of pukul orang bila aku marah. Masa kecik dulu pernah buat. Dah besar ni, paling teruk aku sepak almari sampai tumbang saja.


3.Ever made anyone cry when you were mad?
Aisey. Tak tahulah pulak. Sebab selalu lepas hangin satu badan aku terus blah. Aku nangis sendiri ada lah. Oh, ada kot. Junior aku kat sekolah. Sorry deh. Aku memang bukan orang suci.

4.Do you swear when you're mad?
Selalunya aku marah betul, mulut aku tak bising. Lebih kepada riak muka dan aksi badan. Maki? Tak gak. Mungkin lebih kepada jeritan yang incomprehensible. Yeh. GCS berapa tu? Eh, mungkin tidak. Entah. Kira maki tu, bila aku tak berapa nak marah la.

5.When was the last time you really cried?
Entahlah. Sejak dua menjak ni macam susah nak nangis. Aku sangat-sangat nak nangis tapi walaupun aku kerja keras menyedihkan diri aku dan meneran-neran untuk menangis, aku tetap tak boleh nak nangis. Mungkin air mata ni dah kering. Mungkin aku rasa menangis tu membazirkan masa.

6.Ever cried yourself to sleep?
Pernahlah. Tapi, lately..macam jawapan di atas.

7.What usually makes you cry?
Ikut ranking: 1. family 2. stress belajar 3. benda-benda remeh yang tak ada lagi dalam hidup aku

8.Are you normally a happy person?
Oh. Aku nak jawab 'yes' boleh? Tapi nanti housemate aku dengar aku menjerit-jerit "DEPRES! DEPRES!" Malaslah, kan?

9.Does being with your friends makes you happy?
Yes. Even more, kalau being with my family.

10.When people say they think you are good looking/pretty, do you get happy?
Ishh..Mana? Takde punya. Aku jaki betul dengan orang cakap aku lawa. Haha. Penipu la wei. You make my day if you say I'm pretty.

Yeh. Siapa-siapa yang ada masa terluang, rasa nak buat siri bercakap dengan jin diri sendiri, jawablah survey ini. Sangat dialu-alukan. Bagus gak buat 'reflect' diri sendiri.

3 comments:

bZz said...

tu gambar candy kan? best tak? Mcm bentuk baby je...

Balik mesia kem ek... setengah kilo.

Minci said...

hohoyea.. nak buat..

1 - dun worry.. aku tau kau memang happy person...

2 - kalo sebut 'malaun' tuh kira swearing tak? malaun tuh erti dia mcm pompuan jahat kan?

3 - aku kures (curious) nak tgk muka bodo kau canne dlm klinik.. hahaha

jetjetsemot said...

oh..telupe den nak menjawab kata-kata komenan korang..

bzz..ye itu gula-gula..amende nta..tak ingat dah..cilok di website seorang mat saleh..hasil seninya bertajuk '7 deadly sins'..

yasminci..ye, sile buat sepantas kilat..
1.happy kah?mungkin gak..haha
2.malaun tuh...tak pna lak tau maksod die..tp aku tak rasa maksud die perempuan jahat..sebab laki pon aku ckp malaon..haha..aa..kire swearing ke?dunno oso men..
3.muke bodo aku cmni -(@o@)- kiyut kan?cm burung lah..