Saturday, February 24, 2007

BiskutMuka X-Clusive

Temubual Messenger bersama BiskutMuka, X-Clusive di sini.
oleh krew majalah Remajho (KR)


KR : Salam Biskut Muka
BM : Salam
KR : Canne imej?
BM : Camtuhlah *matilar aku tgh ckp sorang2 sbb tkder org betul nak interviu aku nih..hahaha*

KR : Jadi apa sebenarnyer 'makeover' yg telah dibuat?
BM : Ooohh.. tak banyak pun OK.. asalnya nk buat haircut ngan henna sekali. Konon2nya macam tatu lar, tapi tk jumpa henna, so buat rambut jer.

KR : Rambut pesen canne?
BM : Ntah lah.. tk tau nak ckp canne.. style 'emo' ker nih? nak kata style 'pixie' pun ada.. ker 'pixie' nih under 'emo'? Yang pasti, dia bukanlah style goth, retro, punk dan bende2 yg sewaktu dgnnya.

A fusion of both

KR : I see.. so why the change?
BM : Well.. I need something 'new' once in a while..nak botak kepala is like extreme kan.. so this is the nearest I could get. Makes me feel reborned! Baju kat dalam wardrobe pun dah tapis.. nak kasik charity memana yg dah tk guna sangat.

KR : charity mana?
BM : Save the children lah kot.. tapi kenalah tanya2 hosmet dulu, ada sesapa nak baju tuh ke tak.. kang tk pepasal diorg pegi beli kat kedai tuh.. takker naya..
KR : About your hair, tak menyesal ker?
BM : Haha.. you nih sebijik mcm hairdresser tadi, ntah brp kali tah dia tanya , 'are you sure about this?' haih.. i am so sure lah my dear..I mean, rambut boleh tumbuh balik kan. pastuh makcik gunting rambut tuh siap 'kaunseling' lagi on how i am to manage my hair - kena selalu straighten and use wax to get the effect.

KR : Really?
BM : Yup, n u know what.. that wax thing is sooooo amazing. I 've only known about gel before and hari nih baru tau that wax is far better and more flexible. Gel makes your hair a bit stiff.

KR : Cool.. so r u still going to get urself 'tattooed'?
BM : Yep, if I manage to get my hands on henna.
KR : Any hints as to what the design would be? Corak apa nak buat?
BM : Oh.. nak lukis pelan hospital kat badan mcm Scoffield ... hehe.. takderlah.. adalah... rahsia..
KR : Rahsialah plak.. fine! heh..baiklah cik biskut, adakah anda mempunyai pesanan kepada para peminat? Ada yang dah tanya pasal lagu nih..
BM : Ohh.. pasal lagu.. BOSS kami rasanya baru sahaja mendapat talian internet, jadi tk lama lagi adalah tuh kena masuk studio buat recording... lagu apa, saya tak tahulah...mmmmm... untuk para peminat saya ( matilar perasan), thank you for all ur support. Love ya.. heh :P

KR : Baiklah, terima kasih bebanyak kpd BiskutMuka kerana sudi meluangkan masa bersama krew Remajho. Kepada para pembaca di rumah, sebentar lagi.......

9 comments:

jetjetsemot said...

haha..rambot ko sgt stylo ok..cm kanak2 jpon yg comel..sile maintain bgaye..tp sure cpt panjang tuh..savour it while it lasts..

Biskut Muka said...

hahahaha.. kalo panjang.. aku suro ko potongkan...

pengurus za said...

ye ye
rambut kakmin cool
nak rambut pendek jgak
boleh ke BOSS??

daju said...

haha..ade juge disini..
suke org rmbut cm the second pic..
gaye2 bru bgn tdo..comel~

Myra said...

jet..
ko wat style aper plak?

jetjetsemot said...

oo..aku buat style siput aje..cara2nye, ikan rambut ko in a bun..pehtu lebihan rambut tuh ko lilitkan kat bun ko gune pretty hair clips..pehtu buat fringe ke tepi selit blakang tinge..utk efek yg lebih menarek,bleach fringe ko supaye nmpak emo..n wallah!u'll amaze urself..haha..

Biskut Muka said...

oooooooooo.... itu ker nama style rambut kau masa tgk 'dead poets society' tuh.. i see i see

jay aizat said...

style rambut utk me n boss takde ke..hehhehe....bg aku..aku mau buat style rambut lelaki panjang..but takde la panjang sgt...ala2 pemuda jepun ....tg dan nantikan..
lambatnya rambut aku nk pjg...

jetjetsemot said...

cpt siket bt rambut..jgn ckp sajo yah..