Tuesday, February 27, 2007

kepada kamu


Pada suatu hari, aku berasa depres yang amat sangat. Lantas aku berjaya menghasilkan sebuah sastera. Dengan pujangga sepiTal sebagai tokoh terhormat aku, aku ingin berkongsinya bersama kalian. Sajak ini khas ditujukan kepada Safuan Azizi.

Apa yang terbungkam dalam jiwa
Indah jika kau dengar ia
Tanpa ada mulut perlu terbuka
Biar sang bayu bawa kata
Merentas benua yang pisahkan kita
Titipkan bisikan pada telinga
Tentang apa yang aku rasa
Layaknya kau padamkan riak di dada
Hanya kerna telah kau bunuh dia
Apa yang dibilang cinta
Kosong...isinya kini tiada
Jiwa takkan bisa sama

Wahahaha.. Rasa nak gelak ok. Maafkan sajak yang tidak seberapa ini. Aku bukanlah nak tunjuk skill. Kerana skill tu memang tak ada. Cuma sekali sekala nak cuba. Kepada Safuan Azizi, saya harap kamu terhibur dengan sajak dendangan khas saya ini. Aku tak kenal pun siapa Safuan Azizi. Aku sekadar menaip namanya kerana aku tau ada di kalangan kalian yang suka menaip nama sendiri di google search toolbar untuk melihat apakah yang akan keluar. Bukankah lebih baik hasil google kalian adalah sebegini daripada nama kalian dikaitkan dengan tajuk filem hindustan, jenama pil perancang keluarga ataupun nama ketua polis Britain. Nama Safuan Azizi tiba-tiba bermain di benak minda ok. Misteri. Ini adalah hasil depres bukan kepalang. Tiba-tiba segala nama keluar dari minda. Tadi rasa nak tukar nama aku jadi Saliza Abdullah. Call me Sally now.

Gambar di atas, dari kiri Amin, Safuan, Hafiz, Wafi, Faizal and Islamulsidiq. Seperti biasa kerja aku merembat gambar melalui kaedah google. Pinjam gambar ye!

5 comments:

Biskut Muka said...

Dear Sally,
[oh goddd,terus teringat Yuz bawak watak 'auw' masa msian nite jadi 'sally']

nih isen yg SANGATTTTTTTTTTTTT lah tk disangka... terpinga-pinga aku memikirkan siapakah safuan azizi.. random rupanya..siap buatkan sajak utk dia tuh... hahaha

aku kures (curious) nak tahu.. yg citer hindustan tuh 'Fiza' ker? Yang ketua polis tuh sapa plak?
hehe.. aku harap jejaka2 dlm gamba ini akan melawat blog Wasaii dan mengetahui betapa kool nyer dikau...terutamanya Safuan Azizi...

oh yer.. sila jgn depress lelama.. sesungguhnya kita ada koneksi emosi.. miahahaa~~

jetjetsemot said...

haah..cite hindustan adela fiza..ketua polis pule bernama John Azah.apeka??nk gak nme aku..demn..tak silap ketua polis la..tatau la ketua ke pe..tp polis pangkat tinggi..

jejaka,sile dtg blog ini..aku x cool..aku ade sakit jiwe siket..

baekla..sy x depres lme..akan berkongsi masalah dgn doktoku esok..hahah..

pengurus za said...

well..nama ku terlalu glamor..setiap kali org2 Asian menanya nama ku..pastinya akan tergamba cerita industan "FIZA"..siap ngan pronunciation yg betol..can u imagine?

Yo Sally,
terpegun ok ngan bakat ko. semoga berjaya bertemu jejaka Safuan itu..haha..

jgn depresi ok. doktor FIZA di sini!!

daju said...

sally huh..hehh..
bygkan he actually google his name and jmpe this site..
my name mcm i'm the only one je yg ade :P
gaye2..akan kuar website pennstate juge..

jetjetsemot said...

woo..itula aim sbena isen nih daju..jgn men2..igt nme kite unik..tetibe sok ade org nme sme..sebijik ok..eheh..