Friday, November 14, 2008

berkursus


Kalau ada kudrat, dah panjang dah taip-an ni. Tapi apakan daya, otak aku payau-payau air tasik gamaknya. Sengal-sengal otak.

Surat dah sampai. Pulau Pangkor dah melambai. Benar-benar panggilan pulau. Aku hanya perlu menyampaikan badan aku ke sana pada hari Isnin ni, dan seterusnya bermulalah episod baru ketidakpengangguran aku. Ya ampun!!! Malas gila nak berkursus ni. Malas nak kerja. Tapi kalian, ketahuilah, antara sepuluh jenis orang Islam yang kejam adalah pemuda/pemudi yang tidak ada kerja dan tidak mau belajar ilmu serta kesopanan. Jadi, mari angkut punggung berat ini ke sana. Siapa tolong angkut, aku kasik upah pasir putih tepi pantai.

OK. Dah tak tau nak taip apa. Kiranya kalian tau lah, lepas ni, kalau aku tak muncul-muncul, aku dah kejung kat hospital. Jadi pencacai yang berjaya. Serius, aku rasa lemau yang melampau-lampau seakan-akan 'rebel' tak mau pergi, bercampur rasa 'nervous' nak naik feri. Aku nak demam macam Kamenlah!

Sekian, terima kasih.

(Rasa macam nak tulis wasiat.)

6 comments:

Minci 先生 said...

nak tulis wasiat eh?
sila tinggalkan pada aku;

1. baju bunga kau yg kaler hijau tuh yg ko beli kat kedai apa tah
2. buku2 medic kau
3. bra kau yg cantek2..
4. gajah CD kau..

jetjetsemot said...

shirt tuh kah?yang ko ade sama fiza tuh?yang bli kat JB..bleh2..tggu aku pakai lagi 8 kali then i pass it down to u..

buku2 medik..em..ok

bra yang cantek2..kite sme size eh?

gajah cd..err.boleh dipertimbangkan..

Pengurus Za said...

chopp..chopp..

aku nak Bie bleh ke?
sile wasiatkan yer!!!

Minci 先生 said...

kakfiza jgn gatal.. i tell Raf then u know.. miahahaha

Minci said...

"ketahuilah, antara sepuluh jenis orang Islam yang kejam adalah pemuda/pemudi yang tidak ada kerja dan tidak mau belajar ilmu serta kesopanan"

wow.. Ilmu yang berGuna sekali Bagi Saya.. Terima Kasih

bZz said...

Ingatkan kursus kawin nak ngelak kena posting jauh! Cehhh... Hahahaha...



Ps - jaga tepi kain orang tak kalau tanya... "Bie" tu sape? :p