Monday, June 02, 2008

seven wonders


Maaf atas kesepian yang panjang di arena Wasaii ini. Sesungguhnya penulisnya agak tidak stabil setelah menduduki peperiksaan akhir. Aku ingin menyambung semula coretan aku dengan membuat 'tag' yang telah diamanahkan oleh Nad dan Baez. Sekali lagi, maaf atas kelewatan ini. Dalam isen ini juga, aku akan cuba untuk menyelitkan gambaran tentang keadaan aku sekarang bagi mereka yang masih tidak jelas dan ingin tahu.

7 fakta tentang saya:

1. Aku tak faham kenapa hampir semua 'tag' yang dimandatkan meminta fakta tentang diri sendiri. Aku dah kering fakta. Maka, aku bantai saja dengan apa yang berbaki. Fakta pertama, aku masih hidup. Alhamdulillah.

2. Seorang rakyat Kaherah mengatakan bahawa nama sebenar aku bermaksud:
Sayang (Dear)
Kemegahan (Pride)
Dan aku berasa maksud nama ini menggambarkan diri aku dengan baik sekali.

3. Sejak selepas peperiksaan hinggalah ke hari ini, hati aku tak pernah tenteram. Paling teruk, aku akan tidak bercakap dengan sesiapa, duduk sendirian, dan menangis. Dalam keadaan paling stabil di mana aku boleh bergelak ketawa, akan ada juga terasa senak di perut ini pada satu ketika pada setiap hari. Dan perasaan itu akan cuba aku singkirkan dengan melakukan pekerjaan lain.

4. Untuk tidak terlalu memikirkan tentang Fakta 3, aku cuba untuk kembali ke arena 'stalking'.

5. Aku ada senarai nama untuk menamakan anak-anak aku, aku sudah mula meminta hadiah kahwin daripada kawan-kawan, tapi aku tak punya teman lelaki. Kata mereka, aku telah melonjak satu proses yang penting.

6. Aku mempunyai pokok bunga Primrose yang diberi nama Abrar. Aku akan berasa sedih bila ia layu, aku akan bercakap dengannya, dan membelainya. Kadang-kadang aku mencium Abrar. Haha. Abrar memberi tindakbalas yang baik dan tumbesarannya amat memberangsangkan.

7. Aku mempunyai 'scar' pada kedua belah siku aku berikutan kemalangan menaiki-basikal-tak-reti-nak-brek-lalu-masuk-longkang. Tanda ini boleh digunakan untuk mengenalpasti mayat, jika muka mayat sudah tidak dapat dicam lagi.

7 perkara yang menakutkan saya di dunia:

1. Siput babi, lintah bulan, dan rakan-rakan sepermainan mereka.
2. Lelaki gatal dan pelik.
3. Kemalangan jalan raya.
4. Badut.
5. Kehilangan dan kegagalan.
6. Komitmen.
7. Tidak menerima seadanya aku.

7 lagu buat masa sekarang:

1. Alanis Morrisette - That I would be good
2. U2 - Sometimes you can't make it on your own
3. David Cook - Always be my baby
4. Simone White - The beep beep song
5. Feist - 1234
6. Outlandish - Callin' U
7. Alanis Morrisette - Joining you

7 perkara yang selalu saya sebut:

1. Oi.
2. Bluwekkk!
3. Bismillah.
4. Pasal budak-budak.
5. Pasal rancangan di televisyen.
6. Nak jajan.
7. Woah, besarnya 'breast' dia. Takut!

7 perkara yang amat bernilai:

1. Kehidupan
2. Islam
3. Kesihatan tubuh badan
4. Keluarga
5. Rezeki
6. Kemudahan melakukan segala urusan
7. Kejayaan

7 pertama kali dalam hidup saya:

1. 1992 - Pertama kali membelasah budak lelaki.
2. 1993/94 - Pertama kali membuatkan seorang pelajar terpaksa bertukar sekolah.
3. 1995 - Pertama kali diminati pelajar sekolah menengah.
4. 1996 - Pertama kali muntah di Korea.
5. 1997 - Pertama kali bermain 'drum'.
6. 2000 - Pertama kali mendapat A dalam Bahasa Arab
7. 2006 - Pertama kali menjejakkan kaki ke Port Dickson

7 orang yang bertuah untuk menjawab 'tag' ini:

1. Bzz, dah kembali.
2. Fiza, isikan masa lapang.
3. Hei Kamen, kau dah buat ke?
4. Wanibaka, kalau belum ke Sarawak untuk bertugas.
5. Majod, apakah maksud nama kau?
6. Kasyah, entah apa perkhabarannya.
7. Nur Amirah, Deanna, dan Sid, kalau kalian mau.

9 comments:

bZz said...

Huishhh, takutlah camnih... Nanti kene pukul ngan jet.. Dulu kali pertama, ni sesilap mau jadi org kedua nih...

Minci said...

scar = parut
eii.. selalu ke kamu sebut pasal breast tuh? ha ha ha

Minci said...

satu lagi.. I thought that your

'dear' is a 'deer'
bukan rusa kah dikau.. miahahaha

myra emosional said...

mau tambah

ketika di keadaan no 3,
pn azah mencarut2 tanpa sedar dan menggunakan perkataan2 pelik..ahahahh juskiding

nama yg saya cadangkan bolehke?
and make sure namakan one of the anak pompuans, nadhirah atau nadhrah atau nadeera for glamer sake

Abrar sounds funnee hiks

wooohoo..camne belasah budak lelaki,i need ur khidmat tu membelasah dak pompuan can?

Minci said...

myra.. you need to pay jet up front for that.. she takes only cash.. and you have to give her the boxing gloves to do the job.. ha ha

sheilazrien said...

ahaksz.. aku x tau la ape maksud maj0d.. hihi.. :D kal0 maj0ko = witch dlm bhase jep0n..

:D

jetjetsemot said...

bzz..tade maknenye..dulu pukul org mase darjah dua..ni da tua, silap2 snirik yang kena pukol..

minci..oh, parut..tak terlintas dlm otak aku..dah, yeh, i am a deer as well as a dear..anak rusa nani..

hei..nad..abrar sounds macho ok..dan berbulu..ahahah..well, can2..pukol pompuan, sy tak pernah lagi..tapi, boleh diusahakan..sile berurusan dgn minci-konon2-manager..

majod..yeh..majoko..itula yg aku crik sbb aritu terdengar masa tgh tonton Kiki's delivery service..cite witch..

sheilazrien said...

tau tau.. cite tue.. hikhik.. mase dapat name tue jugak la femes cite tue..

maj0 no takkyubin.. :D

kasyah said...

sape itu rakyat kaherah? yg duduk seblah sit ke?hehehe...

sudah maju sekarang, dah ada list nama anak dah :P