Saturday, February 23, 2008

survey


Lagi taktik kotor untuk menyiapkan lagi tiga isen. Tiga kan? Atau dua?

1. Are you serious when it comes to relationships?
Yes. Kalau setakat nak bercengkerama dengan aku, baiklah awak, awak, dan awak-awak kutip cengkerang di pesisiran pantai.

2. Are you afraid of commitments?
Yes. Bak kata dekan aku sesuatu yang baru memanglah menakutkan tetapi ia akan menjadi lebih baik, dengan masa.

3. Are you a risk taker?
Pernah dulu. Tidak sekarang.

4. What can you say about long distance relationships?
Lebih baik bagi mengurangkan pertemuan fizikal.

5. Can you love a person who doesn't love you?
Oh, boleh sangat.

6. Do actions speak louder than words?
Ya. Sebab itu apabila dengan aku: kurangkan cakap-cakap manis.

7. Have you felt/found true love?
Ingatkan pernah. Tapi sebenarnya belum pun.

8. How can you say that a person loves you?
Entah. Kalau aku tau dah lama aku tau ada orang sayang aku. Haha. Kodi.

9. Are you good in handling relationships?
Tidak. Dengan kepala angin yang aku ada.

10. Willing to give everything?
Tidak. Semua kena berwasatiah termasuklah dalam memberi.

11. Best thing you've learned from loving?
Membesarkan jiwa yang sempit.

12. Do you demand your loved one to change into someone that pleases you?
Kadang-kadang rasa nak, tapi itu membebankan. Jadi aku tak mau.

13. Would you let go of someone you love?
Peraturan kehidupan: Jika engkau telah berusaha sehabis baik, tapi masih tak berjaya maka ia bukan untuk engkau. Terima fakta dan teruskan hidup.

14. Are you a one woman man & vice versa type of person?
Ya.

15. Is sex important in a relationship?
Dalam hubungan yang halal, ya.

16. How do you express your love to someone?
Dengan menyenangkan hidupnya.

17. What is the major reason of a break up?
Tak serasi dan konflik emosi.

18. Most important ingredient in a relationship?
Komunikasi.

19. Ever regret loving someone?
Tidak.

20. One thing you hate about love?
Kasi jiwa sesak.

21. One thing you like about love?
Perhatian.

22. Worst thing you did to a loved one?
Putus asa untuk meneruskan.

23. Are you in love?
Tidak.

24. With whom?
Tiada siapa-siapa.

25. Do you have a boyfriend/girlfriend?
Tidak.

26. Why?
Belum menemui.

27. Are you a hopeless romantic?
Menurut kata orang, tidak.

28. Who has changed your view about loving?
Lelaki yang pelbagai.

29. Message to your loved ones.
"You can't love what you have not. So hold on to what you have got."

5 comments:

baez said...

takde tag ke kali ni?

Minci said...

nampaknya kau mmg sudah hooked dgn 'awak,awak dan awak'.. ha ha

i agree with question number 5.. of course we can.. we have a lot of love..

i would demand change from the person for I know I would change for him - if it is all for the better of course..

jetjetsemot said...

aku rasa ayat itu lawak..haha..

yeh..we are loving creatures..matila kodi..

oh..yeh..tapi laki tak suka diubah..dia akan rasa tak secure..dikongkong..sile baca men are from mars, women from venus..tapi, if he loves you gile2, rasenye die tak kesa pon to change for you..kan?

jetjetsemot said...

baez..i tag u..with all my heart..

bZz said...

Ya ya ya... Bacalah buku itu. Ianya baik utk kesihatan anda. Tapi tak baik utk mata sebab taipannya kecik2.

Jett, "More Than Words"...