Sunday, October 21, 2007

in the mood


Sumber gambar: vistech.net

Pelik. Bila diberi cuti seminggu, 'mood' itu hilang. Yang tinggal hanya kemalasan dan pembaringan atas katil paling hebat abad ini. Hari raya? 'Mood spoiler' untuk minggu ini tapi insyaAllah akan aku ceritakan juga tentangnya dari kaca mata aku. Hari jadi Huda? Ya, ya, akan aku selitkan juga bila janggut putih aku tumbuh kembali.

Jadi, apa yang 'boost' minda aku untuk menulis cerita-cerita yang bakal aku taipkan ini? Kerana esok sekolah bermula dan dengan ajaibnya 'mood' itu datang semula. Pelik kan? Sangat pelik. Bukan 'mood' untuk ke sekolah, sebaliknya idea bagaimana untuk menulis. 'Mood' untuk menaip isen. Ringkas saja isen aku hari ini. Aku akhiri ia dengan kata penghinaan yang menghiburkan hati:

"DAGU KAU LABUHLAH, JET." -Za, 17 Oktober 2007-

Terima kasih.

8 comments:

bZz said...

Huishhh... pelik...
Supervisor kamu tu takde niat nak memberi duit raya ke?

PenguRus Za said...

uishh..lama tu nk tunggu janggut ko tumbuh balik..tu la, aritu sape suh cabut :P

eishh..aku bkn menghina..tp kenyataan..haha..jgn marah~

jetjetsemot said...

bzz..superku tidak memberi duit raya..malahan, garang pula..wajah dia tapi soft-spoken..takot wooo..

oi budak pendek..haha..ade certain kenyataan yang tak perlu dinyatakan kerana bila sumenya ternyata, kau akan ternganga-nganga..sepak kang..piang2..dushhh..dushh..

Minci said...

ahaha.. padan!! fiza kena 'budak pendek!!'

PenguRus Za said...

sape pendek? ape pendek2..kite panjang tau kak jet..awak la dagu labuh..wekk..wekkk!!

kamen nk bersekongkol ngan kak jet ek?? nk kena babap ke??

Nur Amirah Shaharom said...

Jet berdagu labuh.. Hurm, dagu labuh tu mcm mane?

jetjetsemot said...

lepak ah..kamen tak takot dgn ko..kamen takot dgn dirinya snirik yg garang..

jetjetsemot said...

nur amirah..dagu labuh tuh konsep die sama je dgn double chin..cuma kurang ajarnye lebih..haha..