Thursday, September 06, 2007

bolak balik


Picture source: Inmagine

Itu hari...atau hari itu, aku naik bas nak balik ke rumah. Sudah menjadi kebiasaan aku membaca doa memulakan perjalanan yang sering ayah aku bacakan bila kereta mula bergerak.

Tapi hari itu aku yang ingin memulakan doa dengan bacaan 'Bismillahi majeriha' [maaf mengeja dengan tulisan rumi, yang sudah tentunya tidak tepat] telah menyebut tanpa sedar 'Bismillahi ma-ge-neri fren'.

Err..imaginary friend?

Akibat terpandang seorang abang kacak berbulu mata lentik yang menoleh sepintas lalu ke arah aku.

Aish. Ampunkan~

12 comments:

Anonymous said...

selalunye org yg berbulu mata lentik ni memiliki bulu ketiak yg melentik-lentik jugak :-p

Minci said...

ahaha.. pengalamn sendiri kah amuro ini? wakaka..

wow.. terpana jap.. tk pernah2 dgr org tersasul sedemikian rupa.. setakat tersilap baca doa mkn tuh adalah..

nemu said...

jojet! hahahahhahahhahah

jetjetsemot said...

amuro..tgk bulu ketiak snirik ke ha?

minci..amuro berkata melalui pengalaman snirik la...oh...aku pun terpana dgn mulutku snirik..tibe2 bercakap sedemikian rupa..pelik je..mm..

nemu..hehe..hahahahhaha..

daju said...

i want to meet my imaginary friend~ nak nak...

kaSyah said...

melentik2..haha..semua bulu macam tu ka bro?

Nur Amirah Shaharom said...

hehe! dasatnye imagination awak2 semua ni.
saya ingat dulu penah terkejut bila call sppu saya.
patut orang bg salam ke, ckp 'helo' ke...
dia tak, "a'uzubillah hi mina syaitonirrajimm..."

Anonymous said...

ahahahah!~

jetjetsemot said...

daju..hope u meer ur imaginary fren soon..

kasyah..org2 laki ckp kami xleh nyampuk..

nur amirah..wow..pena gak buat lawak cmtu..masok ruma, instead of cakap assalamualaikum, cakap allahumabariklana [doa makan]..hehe..

anon..heheh..

Minci said...

*gelak guling2 pliss..

terus nk jawab tefon guna 'taawuz'

bZz said...

Berbulu mata lentik tak seronok. Lelagi kalau ianya masuk ke dalam mata... Nanti asik terkebil..
Sungguh tak bess akan perasaan itu.

jetjetsemot said...

bzz..adeka bulu mata kamu lentik?