Wednesday, July 18, 2007

loser in the making


Picture source: andreaheimer.com

Aku adalah segumpal daging mati atau terjemahan bahasa inggerisnya 'I am a dead meat'. Demn. Aku yang suka berlambat-lambatan dengan hidupku, dan juga kerja sekolahku, malahan otak juga lambat, dengan hebatnya membuat aksi maut menghantar draft laporan lambat. Maka dapatlah input dari supervisor lambat ye tak? Esoknya nak menghantar baru dapat komenan untuk membetulkan mana nak dibetulkan. Aku patut nangis ke apa? Tapi tadi aku gelak-gelak. Kata supervisor aku kepada nurse yang masuk hantar air kepada kami di klinik siang tadi: 'This girl is causing me trouble.' Aku gelak saja sebab dia pun berkata sambil tersengih-sengih. Sempatkah aku nak hantar laporan yang lengkap? Tengok laporan aku pun bukan macam laporan. Macam LAPORPO ada lah! Dengan tatabahasa tunggang terbalik. Dengan point yang cuba disampaikan tapi tersangkut, tak sampai-sampai. Nanes i~ Berasa kebodohan itu adalah kawan karibku.

STUPID..
STUPID..
STUPID..

Kalian semua sudah siap. Adakah aku patut membenci kalian? Biarlah aku terumbang-ambing sendiri. Jangan dicari, jangan ditanya mana aku pergi. Aku nak emo sorang-sorang.

"As much as I feel the need to shed a tear,
I fear this matter I can't share,
For I feel that they won't care"

Demn yuh, Jet~

5 comments:

bZz said...

"Believe in yourself.
Reach down inside.
The love you find will set you free.
Believe in yourself, you will come alive.
Have faith in what you do.
You'll make it through..." - Stay The Same, Joey Mcintyre

Ada org lemah di atas. Ada org lemah di bawah. Ada org lemah di kiri. Ada org lemah di kanan. Semua org ada kelemahan. But none of them lemah di semua tempat.

Satu kelemahan bukan bermaksud kita akan gagal... Percayalah... Jadi jangan berhenti untuk jadi yg terbaik. Utk diri kita juga...

*Kalau colonel Sander fedup utk cuba jual resepinya setelah 999 kali mencuba. Kita semua takkan merasa ayam goreng KFC. :p

Minci said...

there can be miracles
when you believe
- when you believe nyer lagu -

Siapakah kalian? oh.. Aida sorang jer yg dah siap.. yg lagi 2 org tuh lom.. muahaha

k.. nk siap gi 'ask-duh' nih.. tara

loser pathethic said...

if u thought u otw loser, then u r loser kan...

im was a loser..but i suddenly made a decision not become loser anymore...

keep on movin'!!!

jetjetsemot said...

bzz..tengs..

yasmin..tengs..

loser pathetic..hey u can't call yourself that..tengs neway..much appreciated~

oh...ni emo2 manja aku sje..maka abaikan saja..i'll come around, kojap yo laie..

jetjetsemot said...

ceh..kasyah..dikau ke loser pathetic..x bek tau panggei diri snirk cmtu..(haha..golak sajor)