Tuesday, July 17, 2007

kelabing

Nota minda. Ini bukan blog aku sendirian, malahan milik wasaii.

Adakah anda dalam situasi:'Demn, abang aku dah kahwin semalam..I am next in the line."? Atau: 'Oh, aku yang sulung. Kalau aku tak start this thing, tak merasalah adik aku kahwin. Mana mak nak kasik langkah-langkah bendul ni.'?

Well, welcome to the club.

Aku stay-up dah bermalam-malam. Mendengar ulang-ulang lagu-lagu Alanis Morisette. Dan bagaikan menyahut nyanyiannya, aku men'tag' diri sendiri untuk membuat survey bertajuk: 21 Things I Want in a Lover. 21 tuh. Haa. Hamek. Merasalah kau buat sampai pitam-pitam. 5 pun kemaen susah lagi nak fikir.



1. Islam, Iman, Ihsan. ('Ni boleh kira 3 tak, incik?''Takde,takde.Ni kira satu pakej')
2. Kelakar.
3. 'Athletic.'
4. Bekas pemain kompang.
5. Hormat mak dia menggila, wajib!
6. 'Family-person.'
7. 'Family' aku suka dia.
8. 'Rock' tapi beriman.
9. Pandai dan 'up-to-date' sebab aku malas baca suratkhabar. Tapi bukan ada 'amazing brain'. Aku nak pandai yang 'wise' please. (Uishh, dah 9 lah!)
10. Masculine yet feminine. (Oh, ini tiru jawapan Alanis Morisette, tapi aku pun nak jugak)
11. Ada 'opinion' sendiri on 'matters'. 'Formed opinion'. Ini sangat penting!
12. Tak 'neglect', tapi tak juga mengendeng. Ada 'space' masing-masing.
13. Penyabar sebab aku ada 'gene' degil dan kepala senget sebelah.
14. Pandai tolong-tolong buat kerja rumah dan bukan raja segala raja. Sekel nak?
15. Kasi aku 'priority' bagi nama anak.(Hahahahhahah, matilah berguling.Tak ada idea,OK~)
16. 'A man, yet still a child.' (Kalau 'child' lagi best ye tak?Haha)
17. Pandai bawak diri (termasuklah cara berpakaian, cara cakap etc.) dan hormat orang tua.
18. 'Addicted' kepada aku. (Hahahahhah..gelak lagi..adeii..ikhlasnya, sakit kepala fikir)
19. Tak kerja keras untuk 'impress' aku. Oi, jadilah diri dikau. Aku akan nampak bila aku akan nampak. Atau aku akan salah tafsir, dikau hanya nak menunjuk-nunjuk.
20. Tidak sentiasa rendah diri, tapi masih ada rasa itu. Tapi tak besar kepala juga.
21. Tidak cuba mengubah aku menjadi orang yang aku tak suka kecuali untuk kebaikan aku. Tapi untuk itu, kenalah pandai untuk me'rasional'kan aku. Sila 'make sense'~


Yey! 21! *Tepuk-tepuk bahu sendiri. Jenuh tu, berfikir.

These are 21 things that I want in a lover
Not necessarily needs but qualities that I prefer
I figure I can describe it since I have a choice in the matter
These are 21 things I choose to choose in a lover

I'm in no hurry I could wait forever
I'm in no rush cuz I like being solo

There are no worries and certainly no pressure in the meantime
I'll live like there's no tomorrow

Untuk lirik penuh, klik sini. OK. Next yang wajib menjawab adalah:

Orang yang ada lover berbentuk jin iaitu minci, dan orang yang ada lover berbentuk orang iaitu fizatul.

Tapi kalian yang berasa nak buat, amatlah dialu-alukan. Ahli kelab ke. Bukan ke. Kelab ragbi ke. Kelab malam ke. Waima kelab kaunseling dan kerjaya pun dialu-alukan. Takpe, Aiman tak kisah~

5 comments:

Minci said...

waaaaaa... terima kasihlah kerana men'tag'. memang teringin nk merespon.
matilah muka tak tau malu..

miahaha..
aku rasa aku kena baring jap ah skrang.. kepala mcm light2

jetjetsemot said...

yeh..sama2..yek..silela baring2..mau kang pitam lak dikau..

bZz said...

Huh... kompang? Apa kaitannya?
*garu kepala

kaSyah said...

hahaha..no 4, no 15,no 7 tak termasuk. yg lain bole la sket2..kui2... camne nak jadi maskuline n feminine ..cukur janggut ke?kah kah...

mcam la dah cukup umur diriku ini...

jetjetsemot said...

bzz..kompang itu daya penariknya..hahaha..patik pon tatau la kenapa..alaa..kompang leh prektis kan..haha..

kasyah..camane kamu ni?no 4 dgn 7 tuh leh la den terima akal..ni no 15 tak pas..kensel..masculine yet feminine tuh, camane haa?cam badan lelaki tapi berjiwa wanita..eh..cm songsang je bunyinya..tak..tak..dia..siyesly den pon tatau..hahahha..
uisshh, tak cukop umur tuh plus-plus criteria tau..hahhah..