Sunday, June 03, 2007

penunggu


Bosan menggila. Menunggu bukanlah sesuatu yang menyenangkan. Aku selalu dengar budak-budak medik kata: 'We spend most of our time waiting for something that at the end, never happens.' Menunggu bukanlah 'profession' tetap aku. Tapi aku masih boleh tahan menunggu, tertakluk di bawah syarat-syarat tertentu iaitu:
1. masih akan tetap berlaku walaupun lambat
2. tak pasti akan berlaku tapi masih ada harapan
3. aku 'not bothered', nak jadi..jadilah, tak jadi...abaikan
4. aku dapat habuan lepas menunggu

Haosshh. Kira berapa kali kita kena menunggu macam mengira bulu kaki, bagi mereka yang tak shave. Bila hampir separuh kaki, kita terpaksa mengira semula kerana 'counting' dah hilang. Dan masa tu, kita rasa nak caci-maki saja semua orang yang buat kita menunggu kerana menyusahkan kita nak buat kira-kira. Tapi yang kau sendiri pergi berkira 'in the first place' buat apa? Abaikan semua yang dah berlalu. Chitt! Macam kau tak pernah buat orang tunggu kau je kan?

Dah tak menunggu? Lupakan dan jangan diungkit. Dah penat menunggu? Hentikan dan teruskan hidup. Masih nak menunggu? Tunggulah sampai berjanggut. Dalam kes aku yang dah fed-up menunggu, 'abaikan' dan 'buat tak tahu' adalah yang paling baik.

Hei, hei..'IGNORE.IGNORANCE IS BLISS'

5 comments:

pengurus za said...

ko tunggu ape jet??

bZz said...

Satu mende yg sama ada kita tunggu atau tak tunggu, lambat atau cepat akan pasti ianya datang...

~MATI

jetjetsemot said...

fizatul..aku tunggu olang la..rupe-rupenye olang itu tido..miahahaha..

bzz..oh,sgt betul peringatan awk tuh..time kaseh byk..o..oline eh?br je dpt ni komenan awk..heh..

Minci said...

oh.. aku ingat ko tunggu result exam.. hahaha

pengurus za said...

aku igt jet tunggu bopren..hihi~