Tuesday, April 10, 2007

mamo exam plissssss...


OIIIII...DON'T TOUCH ME, YOU!YOU,BUDAK YOU!

When I was One,
I had just begun.
When I was Two,
I was nearly new.
When I was Three,
I was hardly me.
Now We Are Six

by: A.A. Milne

'Poem' yang aku curi dari buku teks Paediatrics aku. Membencikan. Memualkan. Now we are six, konon. Now we are SICK!! Aku benci budak. Budak, sila jangan sakit. Aku malas nak cek kau. Kau sihat je la sentiasa. Biar kau boleh main kat playground. Sila jauhi aku kerana kau amat menjengkelkan. Aku tak tahu nak belajar apa pasal kau, budak. Aku pandai main dengan kau saja. Bila kau sakit budak, aku pass kau kat mak kau saja. Aku tak main dengan kau, budak. Melainkan kalau kau besar dan tak menjengkelkan. Kalau tak, sedap jugak aku tengking kau, budak. Oh, go away. Pergi jauh-jauh. Main sana jauh-jauh. Budak kecil adalah umpama monster yang kecil. Macam 'Boo' dalam cerita Monster inc. Seperti boleh membunuh. Oh. Oh. Aku tak keruan. Takmo. Takmo dengan budak.

Saya mau exam. Exam pasal budak-budak. Saya tak tau nak baca apa pasal hal kesihatan budak-budak. Hal ini amat membimbangkan. Sehingga saya meracau-racau. Saya harap saya dapat kekuatan untuk membaca pasal kesihatan budak-budak. Tapi, for the time being, saya memang jengkel melihat budak-budak. Mungkin lepas exam, budak-budak akan kelihatan 'adorable' semula. Tapi, tidak sekarang.

*saiko mode~

7 comments:

bZz said...

Budak kecik comel
boleh gigit-gigit

jetjetsemot said...

hoh..x comel langsong bile nk bekejesame time deyrang sakit..ha..time tu mmgla sedap gigit..geget kuat-kuat..tanda tekanan..

Biskut Muka said...

lake saiko wujud di Jepun.. Hehe

jetjetsemot said...

wah..ye ke..wanna go there..for i'll feel like home kat lake saiko, japan..

daju said...

boo dlm citer tuh sgt comel..haha..
goodLuck la exam..

Biskut Muka said...

aku baru sedar pada hari ini bahawa exam start hari Isnin!!!!!

jetjetsemot said...

time kaseh daju..

alhamdulillah ko tau exam in time..maunye klu pagi senin tetibe baru ko tau??aku lempang gak budak ni..