Wednesday, March 28, 2007

besday ikut surat beranak maka berkek ijo





Happy birthday kepada saudara Rohaizat bin Muhamad Tahir..yang ke tuut tuut*.. Letih ni gelakkan kek yang buruk. Tapi nasib baik ada si Fizatul, professional baker yang membantu memeriahkan kek tersebut. Pening jugak sebab asyik menelan buttercream. Mungkin pening kerana kandungan kolesterol dalam darah sangat tinggi. So tak boleh nak taip panjang-panjang. Maka Encik Rohaizat, bersyukur serta berterima kasihlah kerana kami disini saja yang makan kek 'killer' ni. Kerana sesungguhnya kek yang sebegini hanya elok dipandang dan bukan dimakan. Kredit kepada makcik Betty Crocker kerana meng'sponsor' tepung, serbuk penaik, dan serbuk koko. Jasamu dikenang, Fizatul dan makcik Betty. Huda cakap, 'Eh, baru aku terfikir. Kek ni sempena birthday Ijad ke? Cakap dengan dia kek dia sedap.'

Sorry lah lambat isen ni di post. Sebab tuan punya kamera bukan orang yang menaip. Apa-apapun, semoga panjang umur, murah rezeki, dipertemukan jodoh dan dikurniakan kejayaan dunia dan akhirat. ENJOY~

9 comments:

Biskut Muka said...

hohohoho.. kek ijau nih sgtlah best... lembut sangat

jetjetsemot said...

shhh!jgn ckp bes..nnt org tuh terkilan..

pengurus za said...

ermm..kek itu bkn sahaja bes..malah nyaman jugak..enak dimakan wlau begitu saja~

saje mau kasik org tu lagi terkilan..

daju said...

nape ikut birth cert kna hijau?
betty crocker mmg sedap kan..
happy bday to org punye bday..

Biskut Muka said...

ntahlah... knp ah jet?

jetjetsemot said...

haha..xde pe..kang ade lg satu besday yang sambut ikot tarikh lahir sbena lak..yg tuh kene kek kaler laen la..sbb nk accentuatekan bahawa tarikh lahir sbena dgn D.O.B kat surat beranak x sama..saikologi je ni..heh~

yep..betty crocker mmg sdap..

jay aizat said...

tq for kek yg cantik nie..mmg ctk...tq pd semua korang....n tq pada yg membuat(tak tau sapa buat)...ini la kek pertama besday ijad dlm seumur hidup ijad..thankzzzzzzz....tq2...wah dh terkilan nie...adusss....

Biskut Muka said...

jet yg buat tuh hah....

jay aizat said...

oohh...jet tq...sungguh cantik kek tu..tapi syg hanya boleh melihat je kat gbr...nak rs tak dpt...anyway korang berjaya buat ijad terliur...jg dr baik2 kalian..ijad nk balik kg petang nie..(gathering family)..bye semua