Tuesday, August 21, 2007

kembali menemuimu: kucing


Anak kecil aku bernama Syaza sudah pandai membuat lawak. Lawak yang tak dapat aku terima, keluar melalui mulut comelnya. Syaza umurnya akan masuk 3 tahun, Disember nanti. Ayatnya, sebagaimana yang diceritakan oleh mama aku kepada Along, dan disampaikan pula kepada aku oleh Along:

"Boy, ada 'cat' atas kereta Girl. Tolong halaukan 'cat' tu, Boy. Nanti habis calar kereta Girl."

Ayat mudah? Tak ada yang lawak? Kalian, yang lawaknya adalah dia me'refer' Boy itu kepada ayahnya dan Girl itu kepada ibunya. Aku macam, 'What?' Kenapa? Kenapa? Kenapa? Kiahua?? *Konpius.

Yang tak tahannya, ayahnya boleh melayan dengan berkata kepada ibu si Syaza, "Girl, tadi ada 'cat' atas kereta Girl. Tapi Boy dah halaukan dah."

Ngeee..Terus terpengsan~

Soalan: Ada berapa juta kucing atas dunia ini?

8 comments:

Minci said...

ala suwitnyer.. hahaha
sgt mesra okeh ..
Girl ngan Boy..eeee..geli pun ada.. meremangs bulu kaki aku

Anonymous said...

ala kalau masing2 dah kawin nanti praktisla... ok wat... :-p

bZz said...

hahahaha...

ada berjuta2 kucing yg mahu menangkap tikus minci... (adekah itu tikus?)

jetjetsemot said...

mincis..yeh, tu bukan geli ok..tu kelaka nak mampus..rse nak sepak je..haha..

amuro..adeka anda mau prektis panggelan itu?dengan gadis D?hehe..

bzz..yeh, itu adelah tikus minci..bernama 'brain'..

Minci said...

eyyy.. tkleh tangkap tau tikus aku tuh.. sebabnyer.. BRAIN sentiasa ingin nk conquer the world.. miaha

nad.. said...

ahahahahhaha..
comelnyeeeeeeeeeeeeeee boi2 n gegirl..suwit sangat..

Anonymous said...

oit jet... lady D tu kawan la... :-p

jetjetsemot said...

minci..tikus ko leh buat plague tau..

nad..comel ke..leh la panggei cinta hati kamu nnt..tapi sila jgn ajak anak kamu join..

amuro..xpe..kawan2 dolu, nanti leh buat kawen2..