Saturday, March 03, 2007

aku pandai main alat muzik

You know what? Aku telah berfikir selepas mesyuarat yang tadi. Mungkin kita tak ada bakat dalam bidang muzik, maksud aku bermain proper instrument. Tapi kita ada soul muzik. Kita selalu hentak-hentak kaki, ketuk-ketuk meja, 'humming'. Dan yang paling aku suka, perkataan terakhir rakan aku, aku cuba kaitkan dengan satu lagu dan nyanyikan. Sebenarnya banyak cara untuk kita tunjukkan jiwa kita tu secara lebih kompleks dan kreatif. Contoh paling dekat yang aku nak kongsi:



How cool is that? Buat konsert kat dapur? Bilik tidur? Tandas? Ruang tamu? Hehe. Marilah kita sama-sama melupakan gitar dan chordnya. Dan mulalah berlatih bermain mixer kat dapur, hentak-hentak pintu kabinet, main tisu tandas dan memijak mainan squeaky anak jiran. Ditujukan khas untuk boss. Aku cop nak main baring atas tilam dan tepuk tepi katil tanda malas. Atau patutkah aku main instrument campak-campak buku tanda rebel? Macam best je aku tengok. Hokey, take your pick and enjoy the day!

8 comments:

Biskut Muka said...

kalau kat
1 - dapur - aku nak main yg utk pukul kuih tuh..
2 - bilik tido - sembur2 perfume ataupun main seret2 selipar..buang2 pil ker...
3 - bilik air - cuci jamban.. lambang dah lama tk cuci.. maka kenalah aku kuar beli duck tuh..
4 - living room - sebabkan ko dah nak baling buku, aku main vacuum ko je boley? hehehe~~pastuh sedut sumer brg2 kat tepi tingkap fiza..hahaha~~

pengurus za said...

erkk..
apesal nak sedaut brg2 tepi tingkap aku? mereka dan kuarga mereka tak bersalah OK?

aku dah kepingin nk belaja men gitar
tp, umor mcm dah tua
org tua tgn tremor
camne? huhu~

pengurus za said...

ermm..apeka motif sepahkan rmah org? patotkah kite sepahkan rmah makcik sblh?

[komen slps tgk video]

|PrincesSs| said...

hohohoh..
ni citer ahli umah

jetjetsemot said...

hoo..men spray2 perfume tuh kte hudatul, by the time beberape kali ko da pening takmo go on..sile bros tandas selayaknya..dan men mixer sambel buat kek skali..

fiza,kamu tuka pikeran ajela..kamu sesuai maen alat memberus gigi..kerana tonyohan gosok gigi kamu kuat dan jelas..tp klu kamu nk men gitar, kami nk ikot..haha..dan..sile buat selerakkan ruma snirik sje..

natrah..ya..ahli rumah ini..mereka ini org apeka..bahase mereka x sy pahami..

pengurus za said...

apesal aku tonyoh gigi kuat2 ek
penat beli bros gigi
lelama aku malas nk bros
abes duit..huhu~

jetjetsemot said...

cube ko kawal siket perasaan ko tatkala gosok gigi..ni asek piker pasal dendam bile time gosok..memang la menonyoh bagai nk rak..padahal umo berus gigi ko slalu sme dgn akunye..tp konye bahana dolu..

daju said...

nice video..haha..
plg suke sound they played kt living room..
tp the mixer and blender kt kitchen cm xmsok sgt je..lebih suke org yg ketuk2 glass tuh..
and if spray perfume cmtu..kjap je bley habes..and abesla pening kpala..hahha...